#Зелена агенда

Еразмус+ Младинска размена „Bike & Upcycle“

Од 2-10 октомври 2022 година во Битола, С. Македонија беше одржана оваа младинска размена со учесници од  Хрватска,  Данска,  Бугарија и  С. Македонија. Учесниците на оваа размена се сретнаа со темите транспорт, животна средина, климатски промени и одржливост. Тие беа во можност да добијат длабоки увиди во состојбите на другите земји учеснички во оваа размена, со што им се

Read More

Критична Маса #62

Во мај 2014 граѓанската иницијатива Битола #наТочак ја поттикна првата #КритичнаМаса. Tогаш за прв пат ги повикавме граѓаните да излезат и недвосмислено да упатат порака до јавните функционери дека сообраќајот во Битола е практично насилие на асфалтот кое се негува и храни со политиките кои се верглаат со децении, а посебно последните години. Сето ова

Read More