Ангажман на Волонтери на Мировниот Корпус

Ангажирањето со волонтерите на Мировниот корпус е извонредна можност што може да внесе свежа енергија и иновативни идеи во нашата организација, особено во контекст на младинската работа и развојот на заедницата.

Поминувајќи повеќе од две децении во граѓанскиот сектор, во ИМКА веќе ја разбираме моќта на долгорочната посветеност. Но, она што го прави вклучувањето на волонтерите на Мировниот корпус навистина исклучително е влевање на младешки ентузијазам, различни перспективи и глобален поглед. Овие волонтери, често преполни со страст и желба за промени, можат да внесат нов живот во нашите програми.

Преку Мировниот Корпус, видовме и искусивме мотивирани поединци кои можат да споделат непроценливи приказни и искуства збогатувајќи ја нашата мисија истовремено негувајќи ги меѓукултурните врски. Нивното присуство не само што додава живост, туку и носи свежи наративи кои можат да ги пленат нашите партнери и донатори.