Вклучи се во ИМКА

Дали сте млад човек полн со страст и желба да направите позитивно влијание врз нашата заедница? Приклучувањето кон ИМКА е можност да ги негувате вашите соништа, да ги развиете вашите лидерски вештини и да бидете дел од разновиден, мотивиран тим посветен на младинската работа и развојот на заедницата. Сведоштвата од нашите корисници и личните искуства со нив се доказ за влијанието на нашите програми што го менуваат животот. Значи, придружете се, бидете дел од нешто значајно и помогнете ни да ја обликуваме иднината на нашата заедница. Вашата енергија и ентузијазам се движечката сила што ни е потребна за да ја поттикнеме нашата мисија напред. Заедно, можеме да направиме разлика. Придружете ни се во ИМКА каде што вашето патување започнува со цел и завршува со наследство.

Секако, во рамките на нашата ИМКА, младите луѓе можат да се вклучат во различни улоги, а секоја нуди уникатни можности за личен раст и влијание во заедницата:

Корисник: Младите можат да учествуваат во нашите различни програми и иницијативи насочени кон личен развој, градење вештини и ангажман во заедницата. Тие имаат корист од нашите кампови за образование на отворено, работилници и проекти фокусирани на младите, стекнувајќи вредни искуства кои помагаат да се обликува нивниот карактер и иднина.

Волонтер: Волонтерите играат клучна улога во нашата организација. Можете да придонесете со вашето време, вештини и страст за поддршка на нашите програми, настани и проекти. Без разлика дали помагате во организирање кампови, водење работилници или учество во иницијативи за урбан велосипедизам, вашата посветеност како волонтер помага нашата мисија да стане реалност.

Младински лидер: Ако сте особено ентузијастични за младинска работа и развојот на заедницата, можете да зачекорите во лидерска улога во нашата ИМКА. Младинските лидери преземаат одговорности како што се менторство, организирање проекти предводени од младите и застапување за позитивни промени во Битола. Вашето лидерство ќе ги инспирира другите и ќе поттикне позитивни промени во заедницата.

Застапник: Надвор од директното вклучување, младите можат да станат поборници за нашите иницијативи, како „Битола наТочак“. Искористете го вашиот глас и енергија за промовирање на велосипедската и пешачката инфраструктура, ангажирајте се со политичарите и подигнете ја свеста за важноста од инвестирање во поздрава, поодржлива иднина за Битола.

Амбасадор: Ако сте желни да се поврзете со македонската дијаспора и поединци во странство кои ја споделуваат нашата визија, можете да станете амбасадор на ИМКА. Допрете до општествено одговорни поединци и корпоративни партнери кои се подготвени да ја поддржат нашата мисија и да инвестираат во младите од Битола и Македонија. Без разлика која улога ќе ја изберете, нашата ИМКА обезбедува платформа за да учите, да растете и да бидете дел од нешто поголемо. Имате можност да влијаете на животите, да инспирирате промени и да создадете поживописна и поврзана заедница. Придружете ни се во обликувањето на иднината на Битола и Македонија преку вашето вклучување во ИМКА.

Јавен календар на настани кои ги организираме, ко-организираме или на кои учествуваме.