Posts Tagged: имка

Иницијатива за поттик на нашата мисија во Западен Балкан

Од 13-ти до 16-ти октомври, нашите претставници беа присутни на состанокот на Иницијативата за Западен Балкан, чиј домаќин е ИМКА Косово. Програмските сесии беа дизајнирани околу интеграцијата на мисијата и визијата на ИМКА од Македонија, Албанија, Косово и Србија и воспоставувањето на светла иднина заедно во рамките на нашето движење. Покрај претставниците на Иницијативата за

Read More

Впечатоци од учесници од програмата за дигитално образование на ИМКА и ХП

Марта Јас сум Марта од Крушево, a моментално учам во средното медицинско училиште во Битола. Курсевите ги дознав преку пријателка од ИМКА, преку постови на Фејсбук и Инстаграм. Посетив пет курсеви и во иднина планирам да посетам сигурно уште неколку. Курсевите се интересни за следење, задржуваат внимание, а атмосферата во Mладинскиот Центар е хармонична и

Read More

Успешен НЛП тренинг Во Пловдив!

Од Јове Крстески Познато е дека невро-лингвистичкото програмирање (НЛП) е методологија која ја истражува динамичната врска помеѓу јазикот, невролошките процеси и моделите на однесување. Тоа е разновиден пристап кој нуди разбирање на човековото однесување, комуникација и личен развој, а исто така и практични техники за подобрување на личниот раст, подобрување на комуникацијата и донесување позитивна

Read More

Вклучи се во ИМКА

Дали сте млад човек полн со страст и желба да направите позитивно влијание врз нашата заедница? Приклучувањето кон ИМКА е можност да ги негувате вашите соништа, да ги развиете вашите лидерски вештини и да бидете дел од разновиден, мотивиран тим посветен на младинската работа и развојот на заедницата. Сведоштвата од нашите корисници и личните искуства

Read More