Зајакнување на младинските лидери во летните кампови (ЕСИЛ)

По кратка пауза, продолжиja ЕСИЛ обуките за камп лидери во ИМКА. Повторно во Холандија, во мај 2022 година, лидерите од неколку ИМКИ од цела Европа, се собраа за да учат за кампувањето, правилата на кампот, игрите во кампот и другите активности релевантни за нив како идни лидери. Ние испративме наши млади лидери на оваа обука, а нивните искуства можете да ги видите овде.