Глобална недела на миротворци

Во јули 2022 година во Осло, Норвешка се одржа Глобалната недела на миротворците. Бевме присутни на овој настан со група млади луѓе желни да дознаат повеќе за борбата против неправдата и кои сакаа да споделуваат слични искуства со други млади од целиот свет!

Повеќе за овој настан можете да видите овде. За да прочитате за искуството за нашите учесници, видете ја нашата статија овде.