#Образование на отворено

Зајакнување на младинските лидери во летните кампови (ЕСИЛ)

По кратка пауза, продолжиja ЕСИЛ обуките за камп лидери во ИМКА. Повторно во Холандија, во мај 2022 година, лидерите од неколку ИМКИ од цела Европа, се собраа за да учат за кампувањето, правилата на кампот, игрите во кампот и другите активности релевантни за нив како идни лидери. Ние испративме наши млади лидери на оваа обука, а нивните

Read More

Глобална Недела 2022

  Од Македонската група на учесници И ова лето околу 50-ина млади луѓе се собраа во Осло, Норвешка во рамките на PEACEMAKERS GLOBAL WEEK 2022. Тоа беше една недела дискусии, учење, акција и интересни состаноци на разни прашања околу глобалните светски трендови кои ги засегаат и младите. Со учесници од повеќе земји, „Глобалната Недела“ е

Read More

Глобална недела на миротворци

Во јули 2022 година во Осло, Норвешка се одржа Глобалната недела на миротворците. Бевме присутни на овој настан со група млади луѓе желни да дознаат повеќе за борбата против неправдата и кои сакаа да споделуваат слични искуства со други млади од целиот свет! Повеќе за овој настан можете да видите овде. За да прочитате за искуството за нашите

Read More

Синерџи тренинг во Равногор

Од Петар Кузмановски и Виктор Зафировски Од 1-8 јуни 202 година во Равногор, Бугарија беше одржан синерџи тренинг, организиран од тимот на Синерџи Бугарија кој спроведува вакви тренинзи за личенраст и развој. Тренингот беше воден од страна на Маркос и Јулија, лидерие на Синерџи Бугарија и беше со наслов ‘Charge your future” или во превод

Read More

ЕСИЛ по четврти пат

  Од Кристина Талевска Овој Мај 2022 година беше период на едно незаборавно искуство кое засекогаш ќе остане во нашите сеќавања. За нас тоа беше огромна можност да научиме нови работи, да запознаеме нови луѓе и нова земја, да ги прошириме нашите знаења, вештини и креативност. После неопходните одложувања на овој камп заради пандемиската ситуација,

Read More