Archives: Events


When: 30/12/2020 – 31/12/2020 all-day
Where: Tommerup Efterskole, Denmark

Wonderful Days е камп-фестивал организиран од страна на ИМКА/ИВКА Данска. Наменет е за дружење и забава на средношколците од Данска кои се дел од големото ИМКА/ИВКА семејство. Во таа дружба имаат обезбедено места и за интернационални гости од Европа и светот. Кампот трае една недела и се состои од кампување[...]

Камп-фестивал Wonderful Days во Данска


When: 02/01/2020 – 31/12/2020 all-day
Where: Olde Vechte Foundation , Zeesserweg 12 7731 BG Ommen

Можност за долгорочно волонтирање во Олде Вехте фондацијата во Холандија. Волонтирањето ќе се остварува согласно условите на Европскиот Солидарен Корпус. Заинтересираните за аплицирање и прашања, пишете на evs@ymcabitola.org.mk      

Долгорочен ЕСК/ЕВС проект во Олде Вехте, Холандија


When: 02/01/2020 – 31/12/2021 all-day
Where: YMCA Bitola, Панда Чеснова, бр.21, 7000 Битола

ИМКА Битола ти нуди можност за волонтирање и во Европа! Европскиот Солидарен Корпус (поранешниот Европски Волонтерски Сервис) е програма на Европска Унија која им овозможува на млади помеѓу 17-30 години да волонтираат во странство од 2-12 месеци. Европската Унија ги покрива сите трошоци со цел да промовира вредности како што[...]

Волонтирај во ЕвропаWhen: 01/01/2020 – 31/12/2020 all-day
Where: YMCA Bitola, Panda Chesnova, No.21, 7000 Bitola

Работните часови на канцеларијата се од понеделник до петок од 10.00 до 16.00 часот. Ако сте заинтересирани или пак имате прашања за учество во нашите активности, да споделите идеи или да добиете информации за нашите тековни активности, тоа можете да го сторите на волонтерските средби кои ги организираме повремено. Календарот[...]

Отворени часови / Open hours


When: 06/11/2019 @ 18:00 – 20:00
Where: Hotel Park & Spa, Restaurant (Four), Skopje, Macedonia

This is the sixth year in a row we organize the Reception for Corporate Partners of the GLOW & YMLP Youth Development Program. During the event, we share our gratitude to our corporate partners who have been with us sponsoring the youth program, but also investing in the education of young people and[...]

YMCA Corporate Sponsorship Reception 2019


When: 07/01/2020 – 08/03/2020 all-day
Where: Olde Vechte Foundation, Zeesserweg 12, 7731 BG Ommen, ​The Netherlands

ПОВИКОТ Е ЗАТВОРЕН!!! Wider Horizon е краткорочен ЕСК проект кој е организиран од страна на Олде Вехте фондацијата, во Омен, Холандија. На овој ЕВС ќе волонтирате од понеделник до петок, вкупно 36 часа. На едно или две места ќе обавувате практична работа. Имате можност за избор помеѓу неколку работни места.[...]

Краткорочен ЕВС проект „Wider Horizon“ во ХоландијаWhen: 29/05/2019 – 14/06/2019 all-day
Where: YMCA Bitola

            Доколку по професија сте доктор/ка и сакате да работите и да помагате на млади, сте слободни во наведениот период за време на кампот и сакате природа и активности на отворено, тогаш веројатно сте тој/таа кој/а ни е потребен/потребна и ве поттикнуваме да го разгледате повикот[...]

ПОВИК ЗА АНГАЖМАН НА ДОКТОР/КА НА КАМПОТ YMLP, 14-21 ЈУЛИ ...


When: 29/05/2019 – 09/06/2019 all-day
Where: YMCA Bitola

Доколку ви се допаѓа канцелариска работа и имате афинитети кон средување и организација на документи, архиви, плаќање на сметки и следење на буџет, планирање и организација на календари и ту-ду листи како и комуницирање лично/меил/телефон со институциите со кои работиме, тогаш веројатно сте тој/таа кој/а ни е потребен/потребна и ве[...]

Имаме потреба од вработување на ОФИС МЕНАЏЕР