тренинг


Егешек коучинг тренингот беше едукативна програма фокусирана на подобрување на основните тренинг и менторски вештини. Се случуваше од 22ри до 31ви Мај 2019 година. Организиран беше од Унгарската младинска асоцијација Егешек, заедно со партнерите Smokinya Foudation, Solidarity Mission, ESTYES, L’Arca del Blues, ZigZag Prin Romania и Ticket2Europe. Се собраа вкупно […]

Коучинг тренинг во Унгарија


На 23 март, ИМКА беше домаќин на целодневната обука за камп персоналот, која се одржа во Меѓународното училиште „Нова“ во Скопје. На настанот присуствуваа 80 фасилитатори, инструктори, инструктори-во-обука и персонал за поддршка во рамките на Младинскиот лидерски проект (ИМЛП) и Девојките го водат нашиот свет (ГЛОУ) – нашите програми за […]

Воведна обука за персонал на кампови 2019


ИМКА Битола учествуваше на тренинг модулите на Хорус наменети за подготовка на неколку граѓански организации во собирање на финансиски средства. Од сликата подолу, може да се види отворениот повик кој беше лансиран на социјалните мрежи за промовирање на овие модули. Тренинг модулите се одржаа во Скопје и Струмица во Јануари […]

Проектот „Академија за одржливост“
“Тука и сега беше тренинг курс за 26 младински работници од 8 земји (Бугарија, Италија, Македонија, Малта, Португалија, Шпанија, Турција и Романија), што се одржа од 25 јули до 1 август 2018 година во Извоаре, Марамуреш, Романија. Проект организиран од Здружението на ИМКА Баја Маре, финансиран од програмата Еразмус плус, […]

Тука и сега во Романија

Со оглед на важноста на младите и нивниот ангажман во заедницата, блогот за целите на нашите претходни Агенти на Промена од периодот 2016-2017 може да се прочита тука. За целата таа група можете да прочитате повеќе тука. Планот за оваа години и општата идеја може да се види тука. Тоа […]

Агенти на Промена (1 дел) 2017-2018


Од 21 до 26 Март во Литомишл, Р. Чешка, се одржа првата сесија од Лидерската Академија на YMCA Europe, каде што учествуваа 30 млади лидери од 18 различни земји меѓу кои и двајца претставници на ИМКА Македонија. Оваа академија е планирана во 3 сесии во текот на 2017 година и […]

Лидерската академија на ИМКА Европа во Литомишл 2017
„ПАТ ЗА ПРОМЕНА“     Во рамките на двогодишниот проект „Агенти за промена“ оваа година бев на две обуки, заедно со млади, енергични лидери од цел свет. После интензивната неколкудневна обука во Швајцарија која беше еден одличен вовед за тоа што следува, следуваше уште поголем предизвик. Следуваше пат за промена […]

Агенти на Промена (1 дел) 2015-2016