Monthly Archives: November 2015


Во духот на оспособувањето на младите, ИМКА Битола нуди бројни можности за градење на животната патека какви што формалното образование не може да ги прикаже. Ја имав таа чест да учествувам во обуката за „Економско јакнење на жените“, организирана од Антико која се одржа во периодот од септември до декември […]

ОБУКИ ЗА EKOНОМСКО ЈАКНЕЊЕ НА ЖЕНИТЕ


Во периодот од 17 – 26 Октомври се одржа интернационална обука во Адамов, Чешка на која што учествуваа младински работници, волонтери и други лица заинтересирани за темата од повеќе земји: Македонија, Бугарија, Латвија, Романија, Грција, Унгарија и Чешка. На обуката учествуваа младински работници, луѓе кои работат како професионалци или како […]

ОБУКА ЗА ЗАЈАКНУВАЊЕ НА МЛАДИТЕ ВО ЧЕШКА


ИМКА Битола по втор пат на средба со корпоративни партнери на камповите ИМЛП и ГЛОУ. Ова е настан во кој се навративме наназад да се потсетиме на убавите спомени од летото за време на камповите, но воедно и да се заблагодариме на нашите компании партнери без кои сево ова немаше […]

Свечен прием за корпоративните партнери 2015ИМЛП Мојот ЕВС заврши совршено: со младинскиот лидерски камп ИМЛП. Откако со месеци слушав за кампот, не можев да бидам повозбудена што конечно започна. Ја поминав цела седмица снимајќи го кампот за потоа да направам видео. Благодарејќи на мојата позиција како „девојката со камера“ на кампот, ја имав можноста да […]

КРАЈОТ НА МОЈОТ ЕВС ВО ИМКА БИТОЛА