Monthly Archives: October 2015


Да се биде дел од ова прекрасно искуство наречено ЕВС беше најдобрата работа што ми се има случено. 2 месеци во Холандија (државата која не ни планирав да ја видам во мојот живот) испаднаа најдоброто лето! Живеењето во камп во близина на Омен и возењето на велосипед беше совршено, истражувањето […]

МОЕТО ПРЕКРАСНО ЕВС ИСКУСТВО ВО ХОЛАНДИЈА


ИМКА Холандија нуди патувања во различни земји за млади луѓе на возраст од 18-25 год. Ова се активни планинарски патувања на кои патуваме најчесто со јавен транспорт и со шатори. Групите се предводени од два волонтери. Оваа година понудивме патувања до Македонија, Грција, Шведска и Канада/Њујорк. На секое патување се […]

ИМКА ХОЛАНДИЈА – МЛАДИНСКА РАЗМЕНА


ИМЛП (Младински Лидерски Камп) е годишен летен камп кој трае една седмица во Македонија, наменет за 70 момчиња на возраст од 14 до 17 години, организиран и одржан од ИМКА Битола и Мировен Корпус Македонија. Оваа година, кампот ИМЛП се одржуваше во Шула Мина која се наоѓа над Крушево, највисокиот […]

ИМЛП камп 2015