Monthly Archives: September 2015


Мојот ЕВС во Ерфурт, Германија траеше 12 месеци. Сето ова време јас бев ангажиран на проектот „Волонтирањето како замена за долготрајната невработеност“. За таа цел јас го промовирав европското граѓанство и активното учество преку имплементирање на различни проекти, како младински размени, обуки и сл. Координирав проекти, водев работилници, бев логистичка […]

ЕВС ПРИКАЗНА – СТАНАВ СВЕСЕН ЗА ВАЖНОСТА НА ВОЛОНТЕРСКИОТ ДУХ!


Љубовта кон природата беше главниот иницијатор да се пријавам на овој камп. Кампот се одржуваше во Нунспит, Холандија во периодот од 19 до 26 јули. На овој камп учествуваа луѓе од 6 различни земји: Русија, Шведска, Латвија, Романија, Холандија и секако ние, Македонија, испратени од ИМКА Битола. Кампот беше наменет […]

Да станеш пријател со природата на камп


Интернационален работен камп беше одржан во Битола во периодот од 5-14 август 2015г. Дваесет и пет учесници на возраст од 18-30 години од Македонија, Германија и Франција беа ангажирани во волонтирање, интеркултурно учење и јазични анимации. На првиот ден, учесниците спроведоа лов на богатство во центарот на Битола откривајќи ги културните […]

ЛЕТЕН РАБОТЕН КАМП ВО БИТОЛАЕВС проектот „Откриј-Поврзи се-Промени“ собра заедно 14 ЕВС волонтери од Австрија, Италија, Македонија, Португалија, Шпанија, Велика Британија, Холандија и учесници од домаќин–државата Романија кои во период од 2 месеци (1 јули-31 август 2015), учеа едни од други, развиваа вештини, развиваа лични и професионални способности, претприемачки вештини и самодоверба. Волонтерите работеа […]

УЖИВАМ ВО СЕКОЈ ДЕН ОД МОЈОТ ЕВС