Monthly Archives: August 2015


Веќе сте слушнале сите за Ацид Трипл. Тоа е група на млади луѓе, млади ентузијасти на ИМКА Битола кои жонглираат со оган, свила и светлечки елементи. Ацид Трипл работат и настапуваат на настани од секаков вид, нудејќи и едно незаборавно искуство на публиката, по што секогаш следи оној громогласен аплауз […]

ЛЕТНИ ПЕРФОРМАНСИ СО АЦИД ТРИПЛ


1
ЕСИЛ е кратенка од англиското “Empowering Summercamp Youth Leaders” и ова беше негово прво издание, 5 дневна камп-обука чиј домаќин беше ИМКА Холандија, со цел подобро поврзување на ИМКА организациите од цела Европа. Кампот се одржа во Лезден, еден од камповите на ИМКА Холандија во периодот од 13-17 мај. Основната идеја […]

ЕСИЛ 1


Кога го видов повикот за учество за обуката за медиуми преку активности на отворено на веб страната на ИМКА Битола знаев дека ќе биде добро искуство. Но кога дознав дека мисијата на проектот се медиумите и активности на отворено знаев дека овој камп е вистнска работа за мене. Обуката беше […]

КАМП/ОБУКА ЗА МЕДИУМИ ПРЕКУ АКТИВНОСТИ НА ОТВОРЕНО