Monthly Archives: April 2015


Точакот од веб порталите до улиците на Битола До пред една година точакот најчесто беше споменуван на веб порталите во рубриките за здравје за корисноста од возењето точак: како лесен начин за согорување калории, зголемување на енергијата, обликување на мускулите, превенција за срцето, добар сон, младешки изглед, подобрување на варењето […]

БИТОЛАнаТОЧАК – РЕАЛНОСТ ИЛИ ПРЕДИЗВИК?


 Се чувствувам привилегирана за можноста да учествувам на конференцијата на Мировниот Корпус, која што се одржа од 12-13 февруари 2015 год. во Скопје. Мировниот Корпус постои во Македонија од 1996 и досега над 500 волонтери  го имаа своето волонтерско искуство во Македонија. Мировниот Корпус има две главни програми: предавање на англиски […]

КОНФЕРЕНЦИЈА НА МИРОВНИОТ КОРПУС- СИТЕ НИЕ МОЖЕМЕ ДА ДАДЕМЕ СВОЈ ...