Monthly Archives: February 2015


Изминаа веќе пет месеци откако започна мојот ЕВС во Берлин. Деновите минуваа и од ден на ден речиси никакви драстични промени не настанале во мојот живот. Но, кога ќе погледнам наназад и ќе се потсетам на времето од моето пристигање во Германија па се до денес, можам да кажам дека […]

ЕВС ПРИКАЗНА – ВО БЕРЛИН НАУЧИВ ДА БИДАМ СУПЕР ПРЕЦИЗНА


Неверојатно е колку „Настанот на мудроста“  (Event Wise), 7 дневната обука за личен и социјален развој што се одржа во Омен, Холадија ми помогна да се осознам себеси колку за целиот мој живот. Ги идентификував своите мисли и чувства. Ги разгледав своите избори и можности. Се набљудував себеси и другите […]

ВЕРУВАЈ ВО СЕБЕ И ВО СВОИТЕ СПОСОБНОСТИ