Monthly Archives: December 2014


Сѐ започна пред неколку месеци во Белгија кога седев на Фејсбук. „Би сакала ли да одиш во Македонија?“, ме праша братучед ми. „Дали би сакала – да. Дали имам пари за тоа – не. Зошто? Кој ти е планот?“ Таа ми ја пушти Фејсбук групата на нашата студентска група каде […]

ЕВС ПРИКАЗНА: ОД БЕЛГИЈА ДО МАКЕДОНИЈА