Monthly Archives: November 2014


Се работи за група на млади ентузијасти кои не се плашат од огнот. Да, тоа сме ние – Ацид Трипл групата. Ние правиме незаборавни перформанси со оган. Но, за да биде предизвикот уште поголем секогаш воведуваме новини во нашите настапи и храбро пркосиме пред пламенот. Покрај вообичаените настапи и жонглирање […]

ПРЕДИЗВИКОТ НАРЕЧЕН АЦИД ТРИПЛ


Учествувајќи во работилница за пракса на тренери во Холоко, Унгарија заедно со 16 млади луѓе од различни земји предизвика пресвртница во мојот живот и ме направи свесна за она што ме спречуваше да го постигнам својот потенцијал. Заедно тргнавме кон заедничко патување внатре во нашите мисли, чувства, расположенија, давајќи си […]

СEKOJ ИМА МОЌ ДА БИДЕ СЕ ШТО ЌЕ ПОСАКА


Берово –Октомври 2014г. Малото гратче во Македонија беше домаќин на третата по ред „Школа против говорот на омраза“ организирана од Центарот за интеркултурен дијалог (ЦИД), ОБСЕ и Француската амбасада. Се собравме околу 30 млади активисти од земјава со цел да ги размениме своите искуства во врска со овој проблем кој […]

СТОП ЗА ГОВОРОТ НА ОМРАЗА