Monthly Archives: March 2014


Животот е да се живее, а живеењето е работата, пријателствата и споделување на моменти. Кога пристигнав во Битола од Тирана, Албанија, помислив „Добро, три недели се, ништо страшно.“ Но, за време од тие три недели кои што ги поминав меѓу вас, пријатели мои, можам да ви кажам дека се осетив […]

ИМКА БИТОЛА: ЖИВЕЈ, ВЕРУВАЈ, ИНСПИРИРАЈ


Коалиција на Младински организации СЕГА организира интеркултурна размена за ученици од младинските организации на 5 училишта во пет градови: Струга, Охрид, Битола, Штип и Гостивар. Младинската размена се одвиваше во период од 7 до 21 Февруари во Троген, Швајцарија. ИМКА Битола како партнер организација беше одговорна за активностите спроведени во Битола. Ви го […]

НИЕ СМЕ МЛАДИТЕ КОИ САКААТ ДА КРЕИРААТ ПОЗИТИВНИ ПРОМЕНИ


Tрибината „Млади и Медиуми во Југоисточна Европа“ беше исполнета со теми и дискусии за сечиј интерес.  Иако конференцијата траеше само два дена привлече вкупно 40 говорници од регионот и Европа. Дел од темите беа: кој социјален медиум придонесе за масовното излегување на граѓаните на Турција на протест; слободата на говор […]

„МЛАДИ И МЕДИУМИ“ КОНФЕРЕНЦИЈАНова година со нови авантури. Да, се одморивме во текот на празниците, но сепак, работата е тоа што мора да се продолжи. Јас сум среќна бидејќи уживам работејќи го тоа што го сакам, но исто така и поради можностите што ми се нудат. ИМКА Битола ми овозможи да учествувам на […]

ОБУКА ЗА ЕДНАКВОСТ И НЕДИСКРИМИНАЦИЈА