Волонтерски сервис
На камповите се собираат момчиња и девојчиња од целата држава и учествуваат во разни активности како што се работилници на различни теми, имаат спортски активности, имаат саем за вработување, имаат активности каде развиваат подлабоко меѓукултурно разбирање меѓу себе, тие исто така имаат различни активности на отворено, од кои главно се […]

Волонтерски акции на камповите ГЛОУ и ИМЛП 2019Младинскиот фонд GLOW и YMLP од ИМКА Битола им нуди можност на клубовите GLOW и YMLP низ целата држава да спроведат вештини што ги научиле при дизајнирање и управување со проекти за услуги преку пишување грант и спроведување на проект за подобрување на нивната заедница. Во оваа година на апликации […]

Волонтерски акции на ГЛОУ-ИМЛП клубовите (пролет) 2019


На 14 и 15 декември ИМКА Битола беше домаќин на својата третиот по ред годишен Импакт Самит во хотелот „Континентал“ во Скопје. Секоја година, Импакт Самитот претставува можност за лидерите на ИМЛП и ГЛОУ да ги презентираат своите волонтерски акции и да го објаснат влијанието на нивните проекти во нивните локални […]

ГЛОУ-ИМЛП Импакт Самит 2018


Секоја година, нашите кампери на ГЛОУ и ИМЛП се собираат во нивните локални заедници за да започнат и да водат низа сервисни проекти низ цела Македонија. Сите волонтерски проекти се развиваат во рамките на регионалните ИМЛП и ГЛОУ клубови – кои се локални клубови предводени од млади, и кои ги […]

Волонтерски акции на ГЛОУ-ИМЛП клубовите (есен) 2018Младинскиот фонд на ГЛОУ и ИМЛП од ИМКА Битола обезбедува можности за клубовите GLOW и YMLP низ целата земја за да ги имплементираат вештините што ги научиле во дизајнирањето и управувањето со проекти со помош на пишување грант и спроведување на проект за подобрување на нивната заедница. Во првите апликации […]

Волонтерски акции на ГЛОУ-ИМЛП клубовите (пролет) 2018


Младинскиот фонд на ИМКА Битола наменет за Кампот ГЛОУ и Кампот ИМПЛ  нуди можности за ГЛОУ и ИМЛП клубовите низ државата со цел да овозможи практична примена на стекнатите вештините на тема креирање и управување на проекти преку пишување на грант и имплементирање на проект кој има за цел да […]

Волонтерски акции на ГЛОУ-ИМЛП клубовите (есен) 2017
Моето двегодишно патување како волонтер од Мировен Корпус во ИМКА Битола беше исполнето со пријателства, забава, фрустрации и надеж за иднината и за цело тоа прекрасно искуство сум многу благодарна. Во светот на Мировниот Корпус денот кога се доделуваат волонтерските местата е навистина возбудлив. На мојот плик пишуваше „Синди Соренсен, […]

Моето волонтерско искуството во ИМКА


БитолаНаТочак, заедно со Младинската Асоцијација ИМКА Битола и Француската Алијанса го реализираме проектот за одржливи решенија во урбаниот транспорт со цел подигање на јавната свест за одржливиот транспорт со фокус на возењето на точак. Во рамките на него e предвиденo правење на едукативни презентации за основните и средните училишта од […]

ВЕЛО КУЛТУРА ЗА НОВИТЕ ГЕНЕРАЦИИ


Веќе сте слушнале сите за Ацид Трипл. Тоа е група на млади луѓе, млади ентузијасти на ИМКА Битола кои жонглираат со оган, свила и светлечки елементи. Ацид Трипл работат и настапуваат на настани од секаков вид, нудејќи и едно незаборавно искуство на публиката, по што секогаш следи оној громогласен аплауз […]

ЛЕТНИ ПЕРФОРМАНСИ СО АЦИД ТРИПЛ Се чувствувам привилегирана за можноста да учествувам на конференцијата на Мировниот Корпус, која што се одржа од 12-13 февруари 2015 год. во Скопје. Мировниот Корпус постои во Македонија од 1996 и досега над 500 волонтери  го имаа своето волонтерско искуство во Македонија. Мировниот Корпус има две главни програми: предавање на англиски […]

КОНФЕРЕНЦИЈА НА МИРОВНИОТ КОРПУС- СИТЕ НИЕ МОЖЕМЕ ДА ДАДЕМЕ СВОЈ ...


Се работи за група на млади ентузијасти кои не се плашат од огнот. Да, тоа сме ние – Ацид Трипл групата. Ние правиме незаборавни перформанси со оган. Но, за да биде предизвикот уште поголем секогаш воведуваме новини во нашите настапи и храбро пркосиме пред пламенот. Покрај вообичаените настапи и жонглирање […]

ПРЕДИЗВИКОТ НАРЕЧЕН АЦИД ТРИПЛ


Ова лето ИМКА Битола имаше можност да ја организира 4-тата по ред изложба на илустрации на тема „Фантастика, научна фантастика, митологија и легенди“. Изложбата се отвори на 23 Август 2014 год. во фоајето на Центарот за Култура во Битола, како дел од Битолското културно лето „Битфест `14“. Изложбата беше одлична […]

ФАНТАСТИЧНОТО ВО СТРИП УМЕТНОСТА