Играта продолжува!


Штотуку го завршивме проектот на тема ИГРАТА ПРОДОЛЖУВА преку младинска размена и затоа сакаме да ги споделиме нашите впечатоци и мислење за погоре споменатиот проект. За искуството од минатата година (од ваков вид) – видете овде.

Кога аплициравме, очекувавме дека тоа ќе биде вообичаен проект, но како што минуваа деновите, сфативме дека всушност ова ќе биде дел од најубавите моменти во нашите животи! Се започна со динамична игра, а потоа продолжи со неколку разговори што ги имавме со луѓе од многу други окрузи, луѓе со различно потекло, итн. Ние завршивме и со нетрпение очекуваме да ја започнеме размената!

Следните два дена вклучија повеќе игри од нашите лидери. Сите бевме ентузијасти, возбудени и трчавме низ Олде Вехте со големи насмевки на нашите лица. На наше големо изненадување, имавме можност да отидеме во блискиот базен, каде што имавме многу забава. После извесно време поминато со многу нови пријатели и уште повеќе среќни моменти, отидовме во делот кога имавме шанса да бидеме креативни, иновативни и имагинативни. Сите се забавувавме додека игравме игри кои што ние самите ги изработивме, што докажа дека сме способни да оствариме работи што подоцна можат да ни овозможат доста возбуда.

Подоцна започна највозбудливиот дел. За три дена имавме одговорност да размислуваме како интелектуални луѓе и да се обидеме да живееме без најважните работи. Беше доста голем предизвик за сите нас, но на крајот се покажа дека е најзабавниот викенд во нашите животи каде што се запознавме со дневната холандска култура и се стекнавме со некои важни вештини!

Додека го затворавме проектот, ги разгледувавме сите наши спомени од овие две седмици – и ние би сакале да им препорачаме на сите да се  пријавуваат на младинска размена како оваа овде во Олде Вехте.

Full photo album here.

Photo credits Márton Szilárd

Share
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *