Глобална Недела 2019 видео пост од македонските учесници


„Глобална недела“ е YWCA-YMCA Global (Норвешки) летен лидерски тренинг курс. Годинава тема на овај курс беше Младите, Мирот и Безбедноста со различни теми и сесии кои се фокусираа на: застапување предмет на граѓанинот, создавање на глобално движење, целите за одржлив развој и граѓанското ангажирање. ИМКА Битола испрати четворица учесници на оваа прекрасна манифестација Мартин, Моника, Анастасија и Матеа, а видеото погоре го сумира нивното искуство. Настанот беше овозможен благодарение на програмата Еразмус + на ЕУ.

Официјалното видео од организаторите можете да го погледнете овде.

 

 

 

 

 

 

 

Share
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *