Прекрасни денови во Данска 2019


Photo by: Helle Hauge

Прекрасни денови е најголемиот национален настан на ИМКА и ИВКА Данска. Тоа е фестивал каде во период од шест дена повеќе од 1.000 учесници и волонтери се собираат да направат неверојатна забава заедно со гости од повеќе од 10 земји. Оваа година, настанот се одржа во  Blåkilde Efterskole од 8ми до 13ти јули.

Photo by: Helle Hauge

Photo by: Daniel Roved Langgaard

Целта на настанот со сите работилници и дискусии беше јасна – секоја акција има своја реакција. Научивме дека треба да преземеме одговорност за нашите постапки, треба да се грижиме за животната средина затоа што сме дел од тоа и да помагаме да се изгради правилно. Исто така, научивме дека не мора да одиме со протокот и да ги пуштиме работите. Ова беа некои од прашањата што ни беа презентирани на Wonderful Days 2019. Имаше многу отворени дискусии, забавни и физички активности во врска со темата на годината.

Да појасниме сликовито, игравме одбојка на плажа, пеевме и танцувавме цела ноќ во Шаторот за перформанси, правевме јога наутро, игравме со огнени топки, имавме гроздобер подготвен на оган, после туш коса дуваше од данскиот студен ветер … 🙂 Тоа е совршено место за средба со нови пријатели од целиот свет, предизвикувајќи се себе си и да се забавуваш шест дена директно.

Во целост, дефинитивно го имавме најдоброто време од нашите животи. Прекрасните денови ми помогнаа да размислувам за своите постапки, да размислувам за важноста на природата, и дека ќе продолжам да се грижам за сè што ме опкружува.

Македонската група на фестивалот: Маријана, Трајче, Бојана, Драгана и Кристијан

Photo by: Christian Blom-Bloch

 

Photo by: Christian Blom-Bloch

 

 

Повеќе фотографии од настанот може да видите тука.

ИМКА Битола го посети и претходниот фестивал на Прекрасните денови во 2016!

 

Share
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *