Прекрасни денови во Данска 2016 2


Минатата година го посетив кампот ГЛОУ, кој ми даде неверојатно искуство, а оваа година го посетив ”Wonderful Days”, фестивалски камп во Данска. Ќе се обидам да го опишам ова искуство, но не сум сигурна дали ќе го направам правилно, бидејќи нема доволно зборови за тоа. Прво останувавме во Архус, а потоа отидовме на местото на фестивалот. Деновите во Архус беа неверојатни, како и нивната програма. Имавме предизвик кој ни даде можност да го разгледаме тој прекрасен град со групите што ги направиле. Исто така, сите активности имаа за цел да ни го покажат значењето на довербата, тимската работа, солидарността и емпатијата. По Архус отидовме на местото каде што се одржуваше фестивалот. Тоа беше моето прво кампување со шатори, па јас бев навистина возбуден околу тоа. На фестивалот имавме многу концерти, како и забава. Имаше различни шатори како вештини, спорт, музика, диви животни, куќата дрво…


Она што најмногу ми се допаѓа во врска со активностите за време на фестивалот беше ноќта кога имавме предизвик како преживување или подобро, имавме означен пат, моравме да го следиме и имаше различни предизвици што требаше да ги поминеме. Прекрасни денови и незаборавно искуство – шанса да ја разгледате Данска, да запознавате нови луѓе, да создавате нови пријатели, да пробате нови работи, да гледате нови култури. Навистина сум среќен затоа што имав можност да го пробам ова и, пред сè, сакам да им дадам огромна благодарност на сите луѓе кои помогнаа да организираат и да се направи фестивалот неверојатен.

 

ИМКА Битола исто така го посети и претходниот фестивал на Прекрасни Денови во 2013!

Share
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “Прекрасни денови во Данска 2016