Calendar


Nov
17
Tue
2020
Play the Way! Training in Czech republic @ Czech Republic
Nov 17 2020 – Nov 23 2021 all-day

Play the Way is a two-phased program composed of a Training Course and a Youth Exchange. The Training Course that focuses on implementing the concept of gamification in youth work, in the frame of the Play the way! Youth Exchange. It is designed for people working with youth in various contexts and it uses the environment of the local organization as a creative base for combining game elements with tasks. Our intention is to create a safe and supportive non-formal learning environment, where our participants can experience and experiment with various gamification-tools and receive a brief but impactful input in the position of the facilitator, mentor, and coach, during the TC and also during the Youth Exchange.  

The project consists of two phases:

A1: Training course about gamification for 3 youth workers/partner organization17-23 November 2020 (without travel days)

A2: Youth Exchange about employability for 4 youth + 1 group leader (who took part in the TC) – 14-22 March 2021 (without travel days)

 

Info letter here. Apply here.

 

Jul
3
Sat
2021
Камп-фестивал Wonderful Days во Данска @ Tommerup Efterskole, Denmark
Jul 3 – Jul 10 all-day

Wonderful Days е камп-фестивал организиран од страна на ИМКА/ИВКА Данска. Наменет е за дружење и забава на средношколците од Данска кои се дел од големото ИМКА/ИВКА семејство. Во таа дружба имаат обезбедено места и за интернационални гости од Европа и светот.

Кампот трае една недела и се состои од кампување во шатори на однапред подготвени локации за тоа, со бини за музички и други настани, места за разни натпревари и разни спортски и друштвени игри – сите предуслови за едно одлично камперско и фестивалско искуство! Како сето ова изгледаше во 2016г., може низ фотографии да видите тука, а има и видео презентација тука.

Разгледајте го нивниот официјален сајт (на англиски) тука.

Може и да ги следите на Фб тука.

Сите заинтересирани за учество на овој камп фестивал, како и за поставување разни прашања – пишете на следнава маил адреса: evs@ymcabitola.org.mk

Бидејќи настанот сеуште е во подготовка, сите останати детали, како и информациите околу патните трошоци и партиципацијата за настанот ќе се знаат дополнително. Затоа, следете не на фејсбук, твитер, инстаграм!